DANSKE BANK TROR INTE ATT STYRRäNTAN SäNKS I MAJ

Danske Bank anser att bankkollegorna varit för snabba med att ändra om sina prognoser för räntesäkningarna. De tror fortfarande att Riksbanken väljer juni i ställer för maj, rapporterar DI.

En anledning är den försvagade kronan, som nu kostar 10,98 kronor mot dollarn.

– Lyssnar man på hur Riksbanken har argumenterat så är det uppenbart att rätt många av ledamöterna uppfattar att kronan kan bli ett problem, säger Danske Banks chefsekonom Michael Grahn till tidningen.

Hur kommer lågkonjunkturen att påverka börsåret 2024? Kommer vi att få se de räntesänkningar som marknaden prisar in? Och hur kommer det amerikanska presidentvalet att prägla den globala ekonomin?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du alla affärsnyheter du behöver på ett ställe – inklusive dagliga aktieanalyser, kommentarer från experter och fördjupning och förklaring av utvecklingen på marknaderna.

Annonsfri läsning och möjlighet att dela din prenumeration med en vän eller familjemedlem ingår.

Relaterade länkar:

Michael Grahn: Kronan har blivit ett problem (Dagens Industri)

🇸🇪 Eftersom "alla svenska storbanker" enligt svenska media är tvärsäkra på att #Riksbanken sänker i maj tycker jag det är värt att poängtera att nordens näst största bankkoncern (Danske Bank, efter FINSKA Nordea) inte håller med. Vi tror på juni-sänkning av följande skäl: 1/ (Twitter)

Erbjudande: Testa Omni Ekonomi i 2 månader för 9 kronor > (om.omni.se)

Läs mer om Svenska inflationen på Omni

2024-04-17T15:36:43Z dg43tfdfdgfd